Vegán töltött káposzta
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Káposztatekercsekhez:
Káposztás körethez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Az előkészített csiperkegombát és tofut késes aprítóban, külön-külön morzsás állagúra törjük, a vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a kétféle hagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, beletesszük a gombát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a tofut, még pár percet sütjük erősebb lángon, amíg elfő alóla a nedvesség, közben sózzuk, borsozzuk. Félretesszük hűlni, majd a langyos rizst és a gombás-tofus keveréket összekeverjük. Annyi zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza, ezután összedolgozzuk, és 8 darab egyforma méretű hosszúkás „fasírtot” formázunk belőle. Ezeket egy-egy előkészített káposztalevélbe csomagoljuk: a káposztalevél szélére tesszük a formázott masszát, két oldalról felhajtjuk a levél oldalait, majd feltekerjük.
Káposztás köret:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a vöröshagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, rászórjuk a káposztát, hozzáadjuk a babérleveleket, ízlés szerint sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük. Kevergetve 25-30 percet pároljuk kevés vizet aláöntve. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A káposztát a kiolajozott tepsibe simítjuk, és elrendezzük a tetején a káposztatekercseket úgy, hogy hagyunk köztük kellő helyet (így könnyebb lesz forgatni). Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd lefedjük alufóliával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a vegán töltött káposztát készre sütjük, félidőben a tekercseket megfordítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. A kész vegán töltött káposztát Creme VEGA-val meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Vegán töltött káposzta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Káposztatekercsekhez:
Káposztás körethez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Az előkészített csiperkegombát és tofut késes aprítóban, külön-külön morzsás állagúra törjük, a vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a kétféle hagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, beletesszük a gombát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a tofut, még pár percet sütjük erősebb lángon, amíg elfő alóla a nedvesség, közben sózzuk, borsozzuk. Félretesszük hűlni, majd a langyos rizst és a gombás-tofus keveréket összekeverjük. Annyi zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza, ezután összedolgozzuk, és 8 darab egyforma méretű hosszúkás „fasírtot” formázunk belőle. Ezeket egy-egy előkészített káposztalevélbe csomagoljuk: a káposztalevél szélére tesszük a formázott masszát, két oldalról felhajtjuk a levél oldalait, majd feltekerjük.
Káposztás köret:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a vöröshagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, rászórjuk a káposztát, hozzáadjuk a babérleveleket, ízlés szerint sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük. Kevergetve 25-30 percet pároljuk kevés vizet aláöntve. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A káposztát a kiolajozott tepsibe simítjuk, és elrendezzük a tetején a káposztatekercseket úgy, hogy hagyunk köztük kellő helyet (így könnyebb lesz forgatni). Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd lefedjük alufóliával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a vegán töltött káposztát készre sütjük, félidőben a tekercseket megfordítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. A kész vegán töltött káposztát Creme VEGA-val meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?